Today.ua

Як відновити нігті після гель-лаку: два простих домашніх способи

Гель-лак на сьогоднішній час одна з найпопулярніших процедур для нігтів, оскільки вона значно спростила дівчатам життя. Нігті тривалий час виглядають доглянутими і начебто після салону. Але є один істотний мінус - у 90% випадків після тривалого використання гель-лаку нігті потребують відновлення.

Як відновити нігті після гель-лаку?

Якщо ситуація не сильно запущена, відновити нігті можна в домашніх умовах за допомогою як мінімум двох способів.

Перший - ванни для нігтів

Парафінові ванни стоять на першому місці по ефективності. Достатньо придбати косметичний парафін, розтопити його на водяній бані, щедро нанести на руки, одягнути паперові рукавички, а зверху звичайні, щоб створити парниковий ефект. На початку достатньо 3-4 процедур на тиждень по 20-30 хвилин. Парафін допоможе відновити структуру нігтів, вилікувати їх та зволожити шкіру рук.

Оливкова олія також має унікальний ефект. Її потрібно нагріти до комфортної температури та змішати з водою. Тримати руки у ванні потрібно всього 5 хвилин, а на тиждень достатньо 3 процедури.

Не менш ефективна ванна з сіллю. Для неї у теплій воді потрібно змішати 1 ч. л. морської солі, 1 ч. л. меду та 3 краплі олії лимона. Тримати руки у ванночці потрібно до остигання води.

Другий - втирання лимона та йоду

Регулярне втирання лимонного соку в нігті не тільки вибілить їх, а й наповнить вітамінами, додасть природного блиску. Після використання потрібно обов'язково використовувати зволожуючий крем.

Відновити нігтьову пластину допоможе йод. Найкраще за допомогою ватної палички нанести невелику кількість на нігті. За ніч все має вбратися. В результаті нігті стануть міцнішими.

Якщо гель-лак завдав непоправної шкоди нігтям, то можуть знадобитися спеціальні салонні процедури. Наприклад, японський манікюр.

Ми розповідали, як зняти гель-лак без шкоди для нігтів, якщо немає можливості відвідати манікюрний салон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ