Today.ua

Як смачно засолити скумбрію: секрети приготування риби до свята та на кожен день

Солона скумбрія - чудова закуска, яка ідеально поєднується з вареною картоплею. Необов'язково купувати готову рибу у супермаркеті. Можна придбати заморожену, яка дешевша, і замаринувати її самостійно.

Простим рецептом солоної скумбрії поділилася фудблогер Наталія Калніна. Вона зазначила, що таке частування також називають рибним салом – через оригінальний спосіб приготування.

Вам знадобляться:

Насамперед потрібно розморозити скумбрію, видалити голову та кісточки, і розділити її на чотири філе. Змішайте сіль із цукром та спеціями, після чого посипте рибу з усіх боків.

Дрібно наріжте часник і кріп, змішайте з олією.

Викладіть начинку на половинку рибного філе, рівномірно розподіліть по поверхні, після чого накрийте другим філе. У вас має вийти "відновлена риба". Загорніть її у харчову плівку. Аналогічні дії потрібно повторити з другою скумбрією.

Відправте рибу маринуватися на добу у холодильник. Після цього її потрібно покласти в морозильну камеру. Коли скумбрія замерзне, її потрібно витягнути, розрізати на шматочки та насолоджуватися смаком. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати оселедець пряного посолу. Вона вийде не гірша за той, що продається у магазині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ