Солона скумбрія - чудова закуска, яка ідеально поєднується з вареною картоплею. Необов'язково купувати готову рибу у супермаркеті. Можна придбати заморожену, яка дешевша, і замаринувати її самостійно.
Простим рецептом солоної скумбрії поділилася фудблогер Наталія Калніна. Вона зазначила, що таке частування також називають рибним салом – через оригінальний спосіб приготування.
Вам знадобляться:
- 2 шт. замороженої скумбрії;
- 1 ст. л. солі;
- 1 ст. л. цукру;
- чорний перець до смаку;
- 2 з. часнику;
- 50 г кропу;
- 2 ст. л. рослинної олії.
Насамперед потрібно розморозити скумбрію, видалити голову та кісточки, і розділити її на чотири філе. Змішайте сіль із цукром та спеціями, після чого посипте рибу з усіх боків.
Дрібно наріжте часник і кріп, змішайте з олією.
Викладіть начинку на половинку рибного філе, рівномірно розподіліть по поверхні, після чого накрийте другим філе. У вас має вийти "відновлена риба". Загорніть її у харчову плівку. Аналогічні дії потрібно повторити з другою скумбрією.
Відправте рибу маринуватися на добу у холодильник. Після цього її потрібно покласти в морозильну камеру. Коли скумбрія замерзне, її потрібно витягнути, розрізати на шматочки та насолоджуватися смаком. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати оселедець пряного посолу. Вона вийде не гірша за той, що продається у магазині.