Як смачно приготувати пшоно: рецепт ідеальної молочної каші з рисом та родзинками

Автор: Анастасия Березовская

Навариста, густа, з вершковим смаком - це все про цей рецепт каші. Готується страва з двох круп - пшона та рису, додаються родзинки, молоко та будь-який підсолоджувач. Страва виходить ситною і сподобається навіть дітям.

Як смачно приготувати пшоно: рецепт ідеальної молочної каші з рисом та родзинками - today.ua

Пшоно-рисова каша - рецепт

За бажанням ізюм можна замінити на будь-який інший сухофрукт - курагу або чорнослив. Найкраще брати круглозернистий рис, тому що він краще розварюється.

Складові:

  • 500 мл молока
  • 50 г рису
  • 50 г пшона
  • 2 ст. л. цукру чи мед за смаком
  • 100 г ізюму
  • сіль за смаком
  • 30 г вершкового масла

Як смачно приготувати пшоно: рецепт ідеальної молочної каші з рисом та родзинками

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Рис промити до прозорості.
  2. Родзинки залити окропом і залишити на 15 хвилин. Потім злити та промити.
  3. Пшоно залити окропом на 5 хвилин, щоб з крупи пішла вся гіркота.
  4. В антипригарну каструлю налити молоко і довести до кипіння. Додати цукор та сіль.
  5. Додаємо в молоко пшоно та рис, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 15 хвилин.
  6. Додаємо вершкове масло та родзинки. Варимо ще 5 хвилин. (Вершкове масло, родзинки та мед можна додати безпосередньо перед подачею).
  7. Вимикаємо піч і залишаємо кашу настоюватися під кришкою протягом 10 хвилин.
  8. Готову страву можна прикрасити свіжими фруктами.

Готово. Смачного.

Пропонуємо також спробувати приготувати заливний пиріг з капустою - ситний рецепт із простих продуктів до сніданку, обіду чи вечері.