Пшоно – чудова культура, яка несе організму масу корисного. Наприклад, фосфор зміцнює кістки та зуби; позитивно впливає на судини, знижує артеріальний тиск та захищає серце та мозок від перевантажень; клітковина нормалізує роботу травної системи та зменшує всмоктування токсинів. Однак багато хто з нас даремно ігнорує цю крупу, бо не знає, як її смачно приготувати.
Завдяки тому, що пшоно спочатку варитиметься у воді, а потім у молоці, з нього піде вся гіркота. Крупу можна їсти як на сніданок, так і на обід та вечерю.
Пшоняна каша на воді та молоці - рецепт
Для рецепту використовуйте однакову склянку. Молока можна додати більше, а цукру менше, залежно від того, як ви любите.
Складові:
- 1 склянка пшона
- 2 склянки води
- 2 склянки молока
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. л. цукру
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Крупу потрібно кілька разів промити, доки вода не буде чистою. Відкинути на сито і дати стекти зайвій волозі.
- Закип'ятити воду і залити нею крупу - тим самим з культури піде вся гіркота.
- Знову зливаємо пшоно і перекладаємо в каструлю. Заливаємо чистою холодною водою, доводимо до кипіння, прикручуємо вогонь і варимо пшоно, доки не випарується вода. Можна накрити кришкою.
- Коли випарується вода, додаємо в кашу сіль і цукор і заливаємо молоком.
- Готуємо на маленькому вогні, краще без кришки, щоби не втекло молоко. Якщо пшоно все ще тверде і густе, можна додати ще молока.
- Коли каша буде готова, знімаємо її з вогню, додаємо вершкове масло та залишаємо під кришкою на 10 хвилин.
- Подавати можна з медом, фруктами, горіхами чи цукатами.
Смачного!
Пропонуємо також спробувати приготувати рогалики на кефірі – простий рецепт, який завжди виходить.