Як повернути м'якість черствому хлібу: чотири кращі способи

Автор: Леся Ловіцька

Хліб швидко черствіє, але можна повернути випічці м'якість. Є чотири способи зробити це. Знадобляться сковорода, духовка, мікрохвильова піч або пароварка.

Як повернути м'якість черствому хлібу: чотири кращі способи  - today.ua

Лайфхаком для повернення м'якості черствому хлібу поділився відомий шеф-кухар та кулінар Євген Клопотенко. "Врятувати" можна будь-який хліб: чорний, білий, цільнозерновий. Однак є важлива умова – випічка має бути без плісняви. Якщо вона вже утворилася, не можна зрізати її та використовувати в їжу. У такому хлібі вже поширилися міотоксини – можна отруїтися та нашкодити здоров'ю.

Для першого способу знадобиться сковорода, трохи молока чи води. Нанесіть трохи рідини за допомогою пензлика на хліб, покладіть на суху сковорідку, накрийте кришкою і розігрівайте на невеликому вогні. Через п'ять хвилин випічку буде "реанімовано".

Як повернути м'якість черствому хлібу: чотири кращі способи

Популярні зараз

Україна цьогоріч може залишитися без врожаю фруктів: в усьому винні бджоли

Українським біженцям у Німеччині скорочують готівкові виплати

Названо пенсії, які отримуватимуть українці з мінімальною та середньою зарплатою

У Раді готують нове підвищення пенсій українців: виплати зростуть до 60% від зарплати

Для другого способу потрібна мікрохвильова піч. Наріжте хліб шматочками і викладіть на плоску тарілку. Накрийте пластиковою кришкою для мікрохвильової печі і поставте розігріватися. Півхвилини буде достатньо - випічка знову стане м'якою та смачною.

Третій варіант передбачає використання духовки. Застеліть деко пекарським папером, змастіть шматочки хліба молоком або водою. Прогрійте випічку 5-10 хвилин при температурі 150 градусів. Щоб відновити потрібно цілий буханець, його слід намочити, загорнути у фольгу і залишити в духовці максимум на 15 хвилин.

Як повернути м'якість черствому хлібу: чотири кращі способи

Для четвертого способу освіжити хліб підійде пароварка. Викладіть нарізану випічку й прогрівайте парою по хвилині з кожного боку. Також можна зробити парову лазню із каструлі з водою та залізного сита. Слід трохи потримати хліб над окропом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Зверніть увагу, що хліб після відновлення бажано відразу вжити, поки він теплий. Цілком охолонувши, він знову стане черствим і підійде тільки для сухарів.

Раніше повідомлялося, як спекти хліб із доступних інгредієнтів своїми руками.