Today.ua

Як утеплити пластикові вікна: три способи, які під силу навіть недосвідченому господарю

Ця зима може бути непростою для багатьох українців. Постійна ракетна атака по об'єктах критичної інфраструктури призводить до постійних відключень світла, відсутності води і навіть тепла. Поки невідомо, що буде далі, і чи взагалі буде в країні опалення цієї зими, тому потрібно подумати і постаратися самотужки утеплити своє житло.

Як утеплити пластикові вікна?

Зараз пластикові вікна є майже у кожного, однак і вони бувають різної якості. Деякі горе-виробники пропонують неякісний товар, і за підсумками рами пропускають холодне повітря, через що неможливо зберегти тепло у квартирі чи будинку.

Як і будь-яка інша річ, пластикові вікна зношуються, і щоб вони краще функціонували в них, потрібно замінити одну або кілька деталей. Тож завжди є вихід. А точніше один із трьох.

Як замінити гумовий ущільнювач на пластикових вікнах?

Дуже частою проблемою через що продуваються пластикові вікна, є зіпсований гумовий ущільнювач. Він непридатний через холоди і прямі сонячні промені. Щоб його замінити необов'язково запрошувати експерта, це можна зробити самостійно, але доведеться докласти зусиль. Такі ущільнювачі продаються у будівельних магазинах.

Як замінити гумку, можна дізнатися у відео.

Як утеплити пластикові вікна герметиком?

Для утеплення пластикових вікон підійде рідкий герметик на основі силікону, що продається у будівельному магазині. Але ціна може кусатися. Даний матеріал ідеальний для закладення стиків віконної рами з підвіконням, внутрішніми укосами та місць примикання скла.

Для цього потрібно:

Детальніше - у відео нижче.

Також своїми руками утеплити вікна можна за допомогою паперової стрічки та малярського скотчу – ними можна заклеїти мікротріщини та запобігти попаданню вітру всередину.

Нагадаємо, як зробити грілку із солі, крупи чи пляшки, якщо відключать опалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ