Today.ua

Як видалити вм'ятини на лінолеумі за 3 хвилини: два способи виправити дефект покриття для підлоги

Лінолеум має ряд переваг перед іншими покриттями для підлоги. Він щільний, красивий, а головне – дешевший, ніж ламінат, паркетна дошка чи плитка. Однак у нього є недолік - м'якість, через яку від багатьох важких речей залишаються вм'ятини. Їх можна легко видалити двома простими способами.

Вм'ятини на лінолеумі залишаються від меблів, техніки, та й просто від підборів. Така неприємність трапляється не лише з низькоякісними матеріалами. Навіть дорогі покриття від провідних фірм не витримує навантажень. Виявляється, усунути дефект можна просто і дуже швидко.

Візьміть звичайний фен, яким сушите волосся після душу. Увімкніть його на високій потужності - використовуючи саме гаряче, а не холодне повітря. Направляйте струмінь у заглиблення на лінолеумі, доки воно не зникне. На це знадобиться небагато часу – від 30 секунд до 3 хвилин.

Якщо видалити вм'ятину феном все ж таки не вдалося, потрібно використовувати пристрій сильніше - праску. Слід прогладити пошкоджену ділянку покриття гарячим приладом. Перед цим обов'язково застелити підлогу вологою тканиною, щоб матеріал не оплавився від високої температури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як прибрати неприємний запах з одягу із секонд-хенду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ