Today.ua

Як зварити яйця в мікрохвильовій печі, щоб вони не лопнули

На новорічному столі яйця – один із найпопулярніших продуктів. Їх використовують не тільки для фаршування, але і в салати. Багато хто знає, що яйця можна швидко приготувати в мікрохвильовій печі, але не знаючи всіх нюансів, все призводить до того, що нерідко вони лопаються. А з огляду на нинішню вартість на яйця, допустити цього ніяк не можна. Ми розповімо, як правильно варити яйця у мікрохвильовій печі.

Як зварити яйця в мікрохвильовій печі?

Підготуйте посуд - це має бути ємність, яка підходить для мікрохвильової печі: пластикова, керамічна або із щільного спеціального скла - без декору, посріблення чи позолоти.

Уклавши яйця в посудину, заливаємо їх водою так, щоб вони повністю покрилися рідиною, інакше від нагрівання лусне шкаралупа.

До того ж, повністю перебуваючи у воді, продукт зможе рівномірно приготуватися, а значить, знижується ризик розриву "теплової кишені" під шкаралупою.

Яйця варити в мікрохвильовій печі потрібно на середній потужності протягом 6-8 хвилин круто або 4 хвилини некруто.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати фаршировані крабові палички - гарну та смачну страву до новорічного столу, яка готується за лічені хвилини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ