Today.ua

Як зварити смачну чорну каву, капучино і раф, як в дорогих ресторанах

Побалуйте себе з ранку чашкою ароматної кави, тільки спочатку дізнайтеся, як її зварити так, щоб шеф-кухарі вам позаздрили.

Приготуйте кавоварку або турку та френч-прес. Також вам не обійтися без свіжомеленої кави і очищеної води, молока та спецій. А далі сміливо використовуйте наші рецепти і свою фантазію.

Насипте 1 мірну ложку меленої кави в турку, залийте водою і поставте на невеликий вогонь. Ні в якому разі не доводьте напій до кипіння. Як тільки почала підніматися пінка, негайно зніміть турку з кавою з плити. Залиште напій настоятися протягом 1 – 2 хвилин, а потім розлийте по чашках.

Якщо у вас є френч-прес, який ви помилково використовуєте для заварювання чаю (помилково, оскільки винайдений він був у Франції як раз для заварювання кави), то приготуйте капучино або каву раф.

Зваріть каву, як у попередньому рецепті, а поки напій настоюється, налийте до половини обсягу у френч-прес підігріте молоко. Попрацюйте активними рухами поршня вгору-вниз, поки молоко не перетвориться в піну. Перекладіть апетитну пінку в чашку з кавою і насолоджуйтеся капучино.

Якщо хочеться кави раф, то налийте каву у френч-прес, додайте гарячого молока і ванілі за смаком. Збийте все разом до пінистого стану.

Все це були класичні рецепти, але не забувайте про спеції. Як кажуть бариста, якщо ви зварили каву з улюбленими добавками і вам подобається, значить, це правильна кава.

А от які саме добавки допоможуть зробити каву смачною і ароматною, ми вам детально розповідали. Як раз є привід освіжити в пам'яті список інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ