Today.ua

Як зробити так, щоб риба не прилипала до сковороди: секрети шеф-кухарів

Смажена риба на вечерю – відмінний варіант не особливо калорійної, але при цьому смачної та корисної страви на вечерю. Річкова чи морська риба може прилипати до сковороди, що безнадійно псує зовнішній вигляд продукту. Є прості секрети, як можна цьому запобігти.

Риба, яка прилипатиме до сковороди під час смаження, розлютить будь-яку господиню. Щоб цього не сталося, використовуйте кулінарні хитрощі.

Перша полягає у тому, щоб не класти на сковороду мокру рибу. Після того як ви її почистили та промили, потрібно просушити поверхню продукту паперовими рушниками.

Другий момент – використання борошна для паніровки. Обвалюйте рибу в борошні, а потім відправляйте на сковорідку.

Третій секрет – використання "правильної" сковороди. У будь-якого продукту менше шансів прилипнути до розпеченої поверхні, якщо та має антипригарне покриття.

Четверте – не можна економити рослинну олію, яку використовуєте під час смаження. Риба повинна ніби тушкуватися – тоді вона вийде соковитою та смачною, а не сухою.

Також важлива правильна температура смаження. Потрібно обирати середній вогонь – на великому риба пригорить, а на маленькому – варитиметься, а не смажиться – і може розповзтися на очах. А вже про рум'яну скоринку й говорити не доводиться.

І остання хитрість – не можна накривати сковороду кришкою одразу після початку смаження риби. Якщо ви побоюєтеся, що вона може залишитися сирою всередині, використовуйте кришку буквально за кілька хвилин до готовності продукту – коли перевернете рибу на другий бік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як посмажити м'ясо та рибу без зайвої олії. Це можна зробити навіть на найстарішій сковороді без будь-якого антипригарного покриття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ