Today.ua

Тушкована капуста як у ресторані: 4 секрети приготування смачної страви на вечерю

Тушкована капуста в ідеалі має бути ароматною, м'якою і трохи солодкуватою – цей смак багатьом знайомий з дитинства. Однак у недосвідчених господинь вона часто виходить водянистою, підгоряє або зберігає неприємний запах. Є 4 головні секрети приготування смачної страви на вечерю.

Щоб приготувати тушковану капусту, крім неї вам знадобляться:

Насамперед промийте і нашаткуйте капусту. Посоліть її і трохи примніть руками, після чого відставте убік.

Перша кулінарна хитрість – потрібно обсмажити нарізану мясо чи гриби, цибулину із тертою морквою та чайною ложечкою цукру. Так засмажка вийде смачнішою. 

Другий секрет – томатна паста чи сік. Якщо тушкувати капусту без них, вона не матиме того гарного оранжевого кольору та глибокого смаку.

Третій момент – більшу частину часу приготування казан з капустою не можна одразу накривати кришкою. Вона повинна хвилин 15 обсмажуватися та тушкуватися на невеликому вогні. Таким чином неприємний запах зникне.

Якщо відразу накрити кришку - готовий продукт може гірчити і вийде занадто рідким - зайва рідина не встигне випаруватися.

Четверта хитрість - у невеликому шматочку вершкового масла, який потрібно додати за 5 хвилин до готовності страви. Він зробить його смак м'якшим та ніжнішим. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати на вечерю тушковану картоплю з м'ясом – ідеальна вечеря для великої родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ