Тушкована капуста в ідеалі має бути ароматною, м'якою і трохи солодкуватою – цей смак багатьом знайомий з дитинства. Однак у недосвідчених господинь вона часто виходить водянистою, підгоряє або зберігає неприємний запах. Є 4 головні секрети приготування смачної страви на вечерю.
Щоб приготувати тушковану капусту, крім неї вам знадобляться:
- м'ясо чи гриби;
- рослинна олія;
- солодка морква;
- цибулина;
- лавровий лист;
- сіль та спеції за смаком.
Насамперед промийте і нашаткуйте капусту. Посоліть її і трохи примніть руками, після чого відставте убік.
Перша кулінарна хитрість – потрібно обсмажити нарізану мясо чи гриби, цибулину із тертою морквою та чайною ложечкою цукру. Так засмажка вийде смачнішою.
Другий секрет – томатна паста чи сік. Якщо тушкувати капусту без них, вона не матиме того гарного оранжевого кольору та глибокого смаку.
Третій момент – більшу частину часу приготування казан з капустою не можна одразу накривати кришкою. Вона повинна хвилин 15 обсмажуватися та тушкуватися на невеликому вогні. Таким чином неприємний запах зникне.
Якщо відразу накрити кришку - готовий продукт може гірчити і вийде занадто рідким - зайва рідина не встигне випаруватися.
Четверта хитрість - у невеликому шматочку вершкового масла, який потрібно додати за 5 хвилин до готовності страви. Він зробить його смак м'якшим та ніжнішим. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати на вечерю тушковану картоплю з м'ясом – ідеальна вечеря для великої родини.