У весняно-літній період багато хто виїжджає на пікніки і готує шашлик. Іноді м'ясо виходить занадто сухим та жорстким, а не м'яким та соковитим. Названа секретна добавка, яка покращить структуру та смак шашлику.
Як маринувати шашлик
М'ясо на шашлик можна замаринувати різними способами. Хтось використовує майонез чи кефір, хтось пиво чи мінеральну воду, а хтось – лише сіль, прянощі та оцет. Шеф-кухарі розкрили секрет ідеального соковитого шашлику, який маринується у натуральних свіжих соках.
У сокові завжди є кислота, яка відмінно розм'якшує волокна м'яса. Найкращими для маринування названі гранатовий, апельсиновий та лимонний соки. Також можна використовувати сік ківі або вишні – для пікантнішого смаку.
Як смажити шашлик
Овочі, які додають разом із м'ясом на шампур, надають йому цікаві смакові нотки. Але щоб шашлик вийшов ще соковитішим та ніжнішим, між шматочками м'яса потрібно нанизувати скибочки сала.
Як приготувати невдале м'ясо
Є м'ясо, яке саме по собі занадто жорстке. Таке часто зустрічається у старих тварин та тих, чиє харчування не було збалансованим. Спробуйте врятувати його за допомогою кулінарної хитрості – використовувати ефект водяної лазні.
Закип'ятіть воду у великій каструлі, викладіть м'ясо на решітку або друшляк та розмістіть над водою. Воно вбере вологу і стане соковитішим. Час термічної обробки – близько 20 хвилин, після чого можна смажити шашлик на вугіллі.
Раніше повідомлялося, скільки коштує м'ясо на шашлик у великих супермаркетах Сільпо, АТБ, Метро, Ашані та інших.