Оладки – ситний та смачний сніданок із доступних інгредієнтів. Вони повинні бути пишними, повітряними та буквально танути у роті. Приготувати саме такі допоможуть 3 кулінарні секрети.
Оладки можна зробити з різними інгредієнтами, але у класичному рецепті найпростіші компоненти. Вам знадобляться кефір, борошно, яйце, дрібка солі, цукор, ваніль, сода або розпушувач, а також олія для смаження. Однак є три хитрощі, які потрібно враховувати.
Температура кефіру
Багато молодих господинь використовують кефір, який щойно вийняли з холодильника. В результаті – про ніжні та пишні вироби можна забути. Потрібно заздалегідь підготувати кисломолочний продукт, який повинен мати кімнатну температуру. В ідеалі його потрібно підігріти до 40 градусів і лише після цього приступати до приготування тіста.
Консистенція
Важливо, щоб тісто на оладки було досить густим та щільним. За своєю структурою воно має нагадувати жирну сметану. Якщо зробити занадто рідке тісто – як на млинці, можна не сподіватися, що оладки піднімуться і вийдуть такими, як слід.
Час
Не можна забувати у тому, що у тісто треба додати соду чи розпушувач. Але відразу після додавання цього інгредієнта не можна формувати вироби на сковорідці. Будь-яке тісто після вимішування має "відпочити" щонайменше 20 хвилин. За цей час пекарський порошок подіє і оладки вийдуть красивими та повітряними – як у ресторані.
Нагадаємо, як приготувати смачні кабачкові оладки - із сезонних овочів, яких зараз достатньо.