Як приготувати картопляне пюре швидше: в каструлю слід додати один інгредієнт

Автор: Леся Ловіцька

Картопляне пюре – один із найпоширеніших гарнірів у нашій країні. Воно ідеально поєднується з м'ясом, рибою та овочами. Проте коренеплоди готуються досить довго. Пришвидшити приготування страви із картоплі на кілька хвилин допоможе один простий інгредієнт, який є на будь-якій кухні.

Як приготувати картопляне пюре швидше: в каструлю слід додати один інгредієнт - today.ua

Кулінари звернули увагу на вершкове масло, яке потрібно додати до каструлі не після, а ще під час варіння картоплі. Пюре приготується швидше завдяки одній столовій ложці цього продукту.

Насамперед слід добре промити, очистити і відправити картоплю в каструлю. Відразу після цього треба залити її водою. Однак господарки роблять помилку, використовуючи холодну воду з-під крану. Такий варіант оптимальний для варіння супу. А якщо потрібно зробити смачнішою картоплю для пюре, необхідно залити її окропом.

Коли вода разом із овочами знову закипить - саме час ввести вершкове масло і трохи солі. Тоді на поверхні утворюється жирна плівка, яка допоможе швидше приготувати страву.

Популярні зараз

В Україні громадян позбавлятимуть права на житло за спрощеною процедурою

В Україні з 1 травня скасують один вид штрафу за порушення ПДР

Країни НАТО зможуть збивати російські ракети над Україною зі своєї території

Тариф на воду підвищать з 1 травня у двох містах України

Як приготувати картопляне пюре швидше: в каструлю слід додати один інгредієнт

Не забудьте покласти в каструлю лавровий листок та невелику цибулину. Так картопля стане ароматнішою і смачнішою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Нагадаємо, що картопляне пюре потрібно заправляти гарячим молоком – тоді воно буде ніжним, повітряним й дуже смачним. Якщо використовувати холодне – можна отримати сіру та неапетитну масу.

Раніше повідомлялося, як вдало приготувати смажену картоплю – з рум'яною скоринкою та м'яку всередині. Запах, колір та смак покращать три прості інгредієнти.