Today.ua

Як правильно садити капусту, щоб отримати багатий урожай

Займатися посадкою капусти не так складно, як може здатися. А якщо ваш врожай виходить не таким, як хотілося б, пропонуємо скористатися перевіреною технікою.

Як правильно садити капусту?

Садити капусту можна насінням у ґрунт, але тоді врожай буде набагато пізніше, або ж за допомогою розсади.

Садити капусту у відкритий ґрунт із насіння можна, лише коли земля прогріється до 8 градусів до глибини 10 сантиметрів. Робляться борозенки по 2-3 міліметри, проте глибина залежить від виду – зазвичай ця інформація вказується на упаковці.

Розсаду капусти можна купити або виростити самостійно у квартирі, в будинку чи теплиці. Пересаджують підрослі рослини, коли на них з'явиться по 5-7 листочків, а висота становитиме в середньому 15 сантиметрів.

Щоб капуста виросла соковита, пишна, не гірчила і була гарна як з картинки, для неї треба обрати добре освітлене місце на ділянці, адже цій культурі потрібно багато світла.

Поруч можна посадити рослини, які покращуватимуть смак капусти, захищатимуть від шкідників, тим самим значно збільшивши врожай. Детальніше можна почитати в нашій статті: Кращий сусід капусти: що посадити між качанами для великого врожаю та захисту від гусениць та капустянки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ