Як смачно посмажити картоплю по-селянськи: кулінарна хитрість від шеф-кухарів

Автор: Леся Ловіцька

Картопля по-селянськи – одна з найпопулярніших страв як у ресторанах, так і для домашнього меню. Зазвичай гарнір готується в духовці, але цілком можна обійтися й без неї. А ось без кулінарної хитрості, яку використовують досвідчені кухарі, буде неможливо досягти еталонного смаку.

Як смачно посмажити картоплю по-селянськи: кулінарна хитрість від шеф-кухарів - today.ua

Щоб зробити вдалу картоплю по-селянськи, вам знадобляться прості доступні інгредієнти та сковорода з антипригарним покриттям. Головне - перед смаженням відварити овоч, тоді він збереже свою форму і вийде ніжнішим.

Складові:

  • картопля;
  • сіль та спеції за смаком;
  • сушена цибуля;
  • сушений часник;
  • часник;
  • зелень.

Спочатку потрібно добре промити картоплю та потерти щіткою, після чого відварити в мундирах. Розріжте кожен овоч на дві половини, а їх - ще на дві або три частини.

Популярні зараз

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

Олію краще вибирати оливкову. Якщо її під рукою немає, підійде рафінована соняшникова. Розігрійте олію на сковороді і викладіть шматочки картоплі. Посоліть і поперчіть їх за смаком, можна додати паприку чи інші улюблені приправи.

Картопля повинна обсмажуватися на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Свіжий часник потрібно подрібнити разом із улюбленою зеленню. Посипте ними готову страву.

Як смачно посмажити картоплю по-селянськи: кулінарна хитрість від шеф-кухарів

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

До картоплі по-селянськи чудово підійде легкий овочевий салат. Смачного!

Нагадаємо, що із картоплі можна приготувати ще одну просту, доступну і дуже смачну страву – деруни. Щоб вони вийшли рум'яними та не надто жирними, використовуйте п'ять секретів досвідчених кухарів.