Голубці – неймовірно смачна, але зовсім не швидка страва. Досвідчені кулінари розповіли, як підготувати капусту без варіння. Є 3 способи, які спростять завдання.
Щоб порадувати рідних голубцями, доведеться згаяти чимало часу на кухні. Спочатку потрібно відварити капустяне листя і рис, зробити засмажку, а потім сформувати самі вироби, які треба тушкувати не менше години. Шеф-кухарі порадили прискорити процес підготовки капусти, яку можна розм'якшити одним із слідуючих методів.
У морозилці
Структуру овоча зміниться, якщо її не проварювати, як звикли багато господинь, а навпаки – заморозити. Промийте качани і відправте їх у морозилку на ніч. Коли вони розморозяться, листя буде легко відокремлюватися - і сформувати голубці буде зовсім нескладно.
У духовці
Як варіант, можна відправити капусту в духовку. Її також слід промити, а потім покласти в рукав для запікання, зав'язати і поставити у форму. Залиште овоч на 25 хвилин при температурі 200 градусів. Дочекайтеся, поки листя стане м'яким, охолоне – і можна використовувати його для начинки.
У мікрохвильовій печі
Щасливі власниці мікрохвильової печі можуть поставили туди капусту. При цьому слід вибрати максимальну потужність. Лише через п'ять хвилин вона добре прогріється. Після цього слід покласти качан у друшляк і полити холодною водою. Вже за кілька хвилин можна робити голубці.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, як приготувати голубці по-карпатськи. Фарш можна замінити іншим інгредієнтом.