Today.ua

Як почистити праску, щоб вона не пригорала і не псувала одяг: два найкращі підручні засоби

Праску потрібно чистити регулярно, а не час від часу, щоб вона не пригорала і не псувала речі під час прасування. Названо два кращі підручні засоби, які допоможуть швидко впоратися із поставленим завданням.

Чистити праску із вбудованою функцією подачі пари слід не лише із зовнішнього боку. Справа в тому, що всередині резервуара для води накопичується накип, який заважає його нормальній роботі. Оптимально використовувати дистильовану воду, оскільки у водопровідній багато домішок, які осідають на корпусі при нагріванні і можуть випадати під час відпарювання.

Щоб уникнути проблем у процесі експлуатації, використовуйте для очищення приладу два засоби, які є на будь-якій кухні.

Лимонна кислота

Потрібно засипати 25 г лимонної кислоти у склянці теплої води, після чого залити розчин у розігріту праску і залишити на 5-10 хвилин. Переверніть прилад горизонтально, потім кілька разів випустіть пару. За потреби процедуру потрібно повторити.

Залийте у відсік чисту воду і знову кілька разів натисніть кнопку подачі пари. Якщо висипається накип, маніпуляції потрібно повторити до моменту, коли вода буде без небажаних домішок.

Оцет

Другий варіант передбачає використання оцту. З'єднайте воду і оцет у рівних частинах, залийте розчин у розігріту праску на 5-10 хвилин. Потім потрібно виконати аналогічні дії, як і у випадку з кислотою.

Щоб очистити підошву праски від нагару та накипу, слід змочити у вказаному розчині бавовняну ганчірочку та протерти холодну підошву. Отвори для подачі пари у прасці треба протерти ватними паличками, змоченими в оцтовому розчині.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як можна легко розгладити одяг без праски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ