Today.ua

Як почистити кілограм мілкої молодої картоплі за п'ять хвилин: кулінарна хитрість

Молоду картоплю багато хто полюбляє їсти, а от охочих чистити її - у рази менше. Особливо, якщо йдеться про дрібні бульби. Є проста кулінарна хитрість, за допомогою якої кілограм картоплі можна почистити лише за п'ять хвилин.

В Україні активно продають молоду картоплю. Більшість людей вибирають великі овочі, щоб було легше почистити їх від шкірки. Але, звичайно ж, дрібні будуть більш апетитними та смачними. Якщо чистити таку картоплю ножем, доведеться витратити чимало часу та сил.

Фудблогер з ніком uliana_85 у TikTok розповіла, як зробити готування максимально швидким. Вона порадила вибрати молоду картоплю – одразу з городу чи ринку. Її потрібно помістити в каструлю або глибоку миску та засипати кам'яною сіллю грубого помелу.

Накрийте ємність кришкою і добре потрясіть. У процесі картопля пустить сік - і шкірка буквально злізе з неї сама. Залишається просто промити бульби холодною водою, щоб прибрати залишки і сіль, а потім відварити, обсмажити або запекти. Зазвичай господині витрачають на чищення не більше п'яти хвилин.

Молода картопля виходить неймовірно ароматною та смачною з олією, часником і молодим кропом. Така страва найбільше гармонійно поєднується з овочевим салатом, заправленим маслом, рибними або м'ясними закусками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні рекордно подорожчали овочі із борщового набору. Максимальні ціни зараз встановлені на цибулю, моркву, капусту та картоплю. Вартість останньої за місяць зросла майже втричі, проте продавці можуть дозволити собі збільшувати ціни через великий попит на продукт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ