Today.ua

Як випрати білі кеди та кросівки руками та в машинці: прості та дешеві лайфхаки

Біле взуття – це основа. Вона підходить абсолютно під все і може прикрасити будь-який образ. Ось тільки доглядати її проблематично, адже брудниться вона швидко. Досвідчені господині поділилися лайфхаками, як за допомогою простих та доступних інгредієнтів, які є напевно у кожному домі, зберегти зовнішній вигляд та чистоту білих шкіряних та текстильних кед та кросівок.

Як випрати білі шкіряні та текстильні кеди та кросівки руками?

Залежно від того, з якого матеріалу зроблені кеди та кросівки – шкіра чи текстиль, варто вибирати метод прання.

Шкіряні білі кросівки можна відмити за допомогою засобу для зняття макіяжу – найкраще безбарвною міцелярною водою. Достатньо змочити спонж і протерти забруднену поверхню, після цього протерти вологою чистою ганчірочкою і витерти насухо.

Такі несподівані інгредієнти як молоко та крохмаль теж допоможуть прибрати бруд із білих шкіряних кросівок, ще й трохи відбілити їх. Достатньо змішати їх у рівних пропорціях, натерти взуття та прибрати вологою ганчірочкою.

Текстильні білі кеди або кросівки можна замочити у спеціальному відбілюючому засобі, що продається у супермаркетах чи господарських магазинах. Дотримуючись інструкцій, налий у воду відбілювач, занур взуття, придави чимось, щоб вони не спливали, і залиш щонайменше на 15 хвилин. Після цього можна зачистити їх чистою щіточкою, промити проточною водою і залишити сушитися.

Сушити текстильне біле взуття не можна під прямим сонячним промінням, інакше є ризик, що воно пожовкне.

Текстильні та шкіряні білі кросівки можна вимити за допомогою господарського мила.

Як випрати пожовклу резину на білому взутті?

Немає нічого кращого за лимонний сік і зубну пасту. На око змішайте інгредієнти з водою та натріть гуму зубною щіткою, трохи втерши. Залишіть на 10 хвилин і змийте водою.

Як випрати білі шкіряні та текстильні кеди та кросівки в машинці?

Кросівки та кеди в принципі не рекомендують прати в пральній машинці, але мало хто дотримується цього правила. Тим більше якщо це робити рідко і дотримуватися рекомендацій, то нічого не станеться.

Якщо взуття дуже брудне, його краще заздалегідь замочити і затерти, тому що кеди і кросівки не рекомендується прати при температурі вище 30 градусів – а в холодній воді плями не виперуться.

У машинку потрібно покласти якісь старі рушники чи джинси, щоб кросівки та кеди не сильно кидало по барабану. Також прати взуття краще в спеціальному мішечку або старій наволочці.

Рекомендується знизити швидкість віджиму, щоб мінімізувати ризики пошкодити взуття, та сушити не під прямим сонячним промінням.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як випрати куртку зі штучним або натуральним хутром у машинці, щоб зберегти його зовнішній вигляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ