Today.ua

Як відмити пляму на пуховику без прання: допоможуть 3 дешеві домашні засоби

Кожен із нас хоча б раз обливався кавою чи чаєм на вулицю, а ще гірше капав гірчицею чи майонезом із хот-догу на свою улюблену курточку. Проблема в тому, що кожне прання пуховика в машинці скорочує термін його служби. А тому треба навчитися відмивати плями з куртки чи пальта своїми руками.

Як відмити пляму на пуховику без прання?

Допоможуть у цьому кілька інгредієнтів, які, напевно, є в кожному домі.

Нашатирний спирт. Прекрасно підійде для пуховика світлого відтінку, з чорним і кольоровим може статися зворотний ефект і відіпратися не тільки пляма, а й колір. Половину столової ложки нашатирю треба розвести у 3 столових ложках теплої воли. Губкою, ватним диском або чистою ганчіркою засіб наносимо на пляму, натираємо та змиваємо чистою губкою.

Зубний порошок та гаряча праска. Якщо на куртці жирна пляма, то беремо аркуш паперу і накриваємо ним пляму, проходимося гарячою праскою - в цей момент гаряче повітря розтопить жир, а папір його вбере. Після цього зверху на пуховик насипаємо зубний порошок, розтираємо, залишаємо на 30 хвилин - за цей час засіб вбере залишившийся жир, і змиваємо чистою губкою.

Оцет та пральний порошок. На пляму на пуховику наносимо розчин із 0,5 л оцту та 2 ст. л. прального порошку. Губкою наносимо мильний розчин, а щіточкою затираємо пляму. Після цього мильну піну збираємо чистою ганчірочкою, промиваємо забруднене місце та висушуємо.

Нагадаємо, ми розповідали, як прибрати запах із взуття без прання - допоможуть 4 дешеві домашні засоби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ