Today.ua

Як почистити лоток в пральній машині від залишків порошку та накипу: один дешевий засіб

Лоток у пральній машині потрібно залишати відкритим після кожного прання. У ньому не повинна застоюватися залишки порошку та вода. В іншому випадку утворюватиметься накип, який складно видалити. Якщо проблема вже є, використайте простий та дешевий засіб, який очистить відсіки лотка.

Щоб лоток у пральній машині знову став як новий, його мало просто промивати. Після місяців використання в ньому утворюються залишки прального порошку, негарні розводи, а іноді навіть пліснява. Усіх цих неприємностей можна уникнути, якщо використовувати звичайну лимонну кислоту, яка є на кожній кухні. Оцет також можна застосовувати, проте саме кислота буде ефективнішою – так само, як і у випадку з електрочайником.

Насамперед потрібно витягнути лоток із пральної машини і відправити його в глибоку миску. Візьміть два літри води та закип'ятіть її, засипавши пакетик лимонної кислоти (50 або 100 г). Трохи охолодіть розчин і залийте лоток, щоб він був повністю покритий рідиною. Залишіть на кілька годин, а краще на ніч.

Процедуру потрібно повторити за потреби, використовуючи той же розчин. Добре протріть забруднені поверхні жорсткою губкою, а потім промийте чистою водою.

Кислота знищує бактерії, грибки, дезінфікує поверхню та усуває неприємний запах. На майбутнє можна просто промивати лоток для пральної машини підкисленою водою та просушувати.

Нагадаємо, як правильно використовувати три відсіки у пральній машині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ