Today.ua

Як спекти смачні паски: найбільш вдалий рецепт великодньої випічки на заварному тісті

Ніжні, повітряні і неймовірно ароматні паски виходять на заварному тісті. Від такої пасхальної випічки всі в захваті. При цьому спекти смачні паски на заварному тісті простіше простого.

Паски на заварному тісті

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

У миску влийте 50 мл молока кімнатної температури, всипте пару ложок цукру і дріжджі. Добре перемішайте і залиште в теплому місці на 20 хвилин, щоб утворилася піна.

В цей час вилийте молоко, що залишилося в каструлю, додайте половину норми вершкового масла. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Зніміть з вогню, всипте 5 ст. л. борошна і швидко перемішайте вінчиком. Залиште на столі до повного охолодження.

В окрему ємність розбийте яйця, додайте сіль, цукор, ваніль і куркуму. Збийте міксером до пишної піни.

Перекладіть збиті яйця і розведені дріжджі в каструлю з завареним борошном. Додайте вершкове масло і просіяне борошно. Вимішуйте тісто не менше 15 хвилин. Тісто має бути дуже м'яким, тому підсипайте борошно частинами і не перестарайтеся, інакше паски вийдуть твердими.

Готове тісто змастіть рослинним маслом, щоб воно не липло до рук, складіть у глибоку миску і накрийте чистим рушником. Залиште в теплому місці на 1 годину.

Родзинки промийте і обсушіть. Всипте ягідки в тісто і ще раз перемісіть. Знову залиште підходити на 1 годину.

Розділіть тісто на невеликі частини, скачайте з них кульки і покладіть у форми для випікання пасок. Пам'ятайте, що тісто повинно заповнити форму на третину.

Форми з тістом накрийте рушником і залиште в теплому місці на півгодини. Випікайте паски в духовці 40 хвилин при 180 градусах.

Готові паски повинні трохи охолонути у формах, потім їх необхідно акуратно витягти.

Верхівки пасок покрийте глазур'ю і прикрасьте великодньою кольоровою посипкою.

Смачного Вам і Щасливого Великодня!

Приготуйте також для великоднього столу смачний і легкий салат з 4 інгредієнтів. Рецепт страви дуже простий, але смак виходить чудовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ