Ніжні, повітряні і неймовірно ароматні паски виходять на заварному тісті. Від такої пасхальної випічки всі в захваті. При цьому спекти смачні паски на заварному тісті простіше простого.
Паски на заварному тісті
Інгредієнти:
- 800 г пшеничного борошна
500 мл молока
4 яйця
300 г цукру
200 г вершкового масла
0,5 ч. л. солі
2 ч. л. дріжджів
1 пакетик ванільного цукру
0,5 ч. л. меленої куркуми
200 г родзинок
Спосіб приготування:
У миску влийте 50 мл молока кімнатної температури, всипте пару ложок цукру і дріжджі. Добре перемішайте і залиште в теплому місці на 20 хвилин, щоб утворилася піна.
В цей час вилийте молоко, що залишилося в каструлю, додайте половину норми вершкового масла. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Зніміть з вогню, всипте 5 ст. л. борошна і швидко перемішайте вінчиком. Залиште на столі до повного охолодження.
В окрему ємність розбийте яйця, додайте сіль, цукор, ваніль і куркуму. Збийте міксером до пишної піни.
Готове тісто змастіть рослинним маслом, щоб воно не липло до рук, складіть у глибоку миску і накрийте чистим рушником. Залиште в теплому місці на 1 годину.
Родзинки промийте і обсушіть. Всипте ягідки в тісто і ще раз перемісіть. Знову залиште підходити на 1 годину.
Розділіть тісто на невеликі частини, скачайте з них кульки і покладіть у форми для випікання пасок. Пам'ятайте, що тісто повинно заповнити форму на третину.
Форми з тістом накрийте рушником і залиште в теплому місці на півгодини. Випікайте паски в духовці 40 хвилин при 180 градусах.
Готові паски повинні трохи охолонути у формах, потім їх необхідно акуратно витягти.
Верхівки пасок покрийте глазур'ю і прикрасьте великодньою кольоровою посипкою.
Смачного Вам і Щасливого Великодня!
Приготуйте також для великоднього столу смачний і легкий салат з 4 інгредієнтів. Рецепт страви дуже простий, але смак виходить чудовий.