Як швидко і просто видалити дрібні кістки з риби для котлет: два дієві лайфхаки

Автор: Анастасия Березовская

З лосося та сьомги видалити кістки дуже просто, тому що вони досить великі, добре промацуються і добре витягуються. А що тоді робити з тією рибою, у якої дрібні кісточки, а приготувати котлети хочеться. Існує два дієві лайфхаки, якими користуються досвідчені господині та світові шеф-кухарі.

Як швидко і просто видалити дрібні кістки з риби для котлет: два дієві лайфхаки - today.ua

Як швидко та просто видалити дрібні кістки з риби для котлет?

Напевно, всі, хто займається вдома приготуванням, знають, що якщо обдати рибу окропом, то з неї легко і просто можна зняти шкіру. Однак те саме позитивно впливає і на дрібні кісточки, які знаходяться в рибі.

Якщо потрібно приготувати фарш із риби для котлет, то в киплячу воду потрібно опустити рибу та потримати її там не більше двох хвилин. Після цього вдасться легко зняти шкіру та видалити всі дрібні кісточки. Зробити це можна руками чи за допомогою пінцету.

Як швидко і просто видалити дрібні кістки з риби для котлет: два дієві лайфхаки

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Ще один спосіб видалити кісточки, наприклад, з карася, щуки або коропа, видалити хребет. Для цього потрібно вимити рибу і покласти набік на чисту поверхню, пакет або обробну дошку. Гострим ножем робимо розріз уздовж хребта від голови до хвоста, проводимо вниз по ребрах, відокремлюючи м'ясо від кісток з одного та з іншого боку. Відрізаємо хребет і видаляємо нутрощі та кістки. В кінці промиваємо рибу зовні та зсередини проточною водою і продовжуємо готування.

Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як натерти буряк і не забруднити руки - 3 простих лайфхаки.