Today.ua

Кабмін скасував соціальні виплати на дітей і направив гроші на інші держпрограми

Члени Кабінету міністрів України проголосували за скасування соціальних виплат на дітей. Заощаджені гроші відправлять на інші потреби. Дану постанову Кабмін прийняв на урядовому засіданні, яке відбулося в середу, 5 серпня 2020 року.

В результаті тотального скорочення матеріальної допомоги, яку раніше виплачували дітям фізичних осіб підприємців, які працюють за спрощеною системою оподаткування і які належать до першої або другої групи платників, Кабмін заощадить більше 48 мільйонів гривень.

Гроші підуть на виділення додаткових коштів до Фонду державного майна, щоб покрити витрати програми з приватизації державного майна. Також на цю програму пустять частину коштів з фонду боротьби з коронавірусною інфекцією в Україні. Фінансову допомогу на дітей представникам дрібного бізнесу в Україні почали виплачувати в травні 2020 року. У зв'язку з пандемією коронавируса дрібні підприємці зазнали серйозних збитків, втратили можливість працювати і утримувати свої сім'ї. Щоб допомогти ФОП держава почала виплачувати їм соціальну допомогу на дітей до 10 років.

За 3 місяці було виплачено в цілому близько 554 мільйона гривень. Саме ці виплати Кабмін вирішив скасувати, щоб профінансувати програми з приватизації держпідприємств.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що одержувачів субсидії в Україні стане набагато менше. Уряд придумав, як штучно збільшити сукупний дохід сім'ї, щоб позбавити її права на соціальну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ