Today.ua

Італійський омлет із болгарським перцем та зеленню: рецепт ситного сніданку вихідного дня

У кожній країні по-різному готують омлет. Італійський варіант - знаменита на весь світ фріттата. Цей варіант страви передбачає використання начинки, в результаті чого страва стає схожою на пиріг. Такий омлет пишний та ситний, він сподобається навіть гурманам. А головне – сніданок буде подавати через лічені хвилини.

Фріттата відрізняється від традиційного українського омлету – вона готується у духовці, а не смажиться на сковороді. Страва виходить менш жирною і кориснішою. Щоб приготувати італійський омлет, вам знадобляться:

Спочатку потрібно підготувати овочі. Наріжте помідор, часник та болгарський перець невеликими квадратиками або скибочками. Обсмажте або на олії. Краще обирати оливкову, якою славиться Італія.

В окремій ємності потрібно збити яйця із сіллю, можна додати улюблені спеції до смаку, а також зелень. Сир натріть на крупній тертці, відправте в яєчну суміш і перемішайте.

Візьміть жароміцну сковороду і натріть її стінки вершковим маслом. Викладіть овочі, рівномірно розподіливши їх лопаткою по поверхні. Зверху потрібно вилити яєчно-сирну суміш.

Італійський омлет повинен випікатися у духовці за 200 градусів. Достатньо буде 10 хвилин. Така фріттата ідеально поєднується з житнім хлібом. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати оригінальний омлет по-мексиканськи - з авокадо та лаймом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ