Today.ua

Інтер'єр по фен-шуй: як правильно розставити меблі, щоб в дім прийшло щастя

За давнім східним вченням фен-шуй, будь-яка дрібниця в будинку, якщо вона виявиться не в тому місці, може зруйнувати життя господаря. Справа в тому, що людське житло повинно залучати якомога більше позитивних енергетичних потоків, разом з якими приходять любов, достаток, здоров'я, успіх і щастя.

Одним з найбільш важливих аспектів у створенні правильного інтер'єру по фен-шуй є розстановка меблів. Якщо все зробити, як того вимагає вчення, то в такому будинку всі присутні будуть почувати себе краще.

Енергетичні потоки не можуть рухатися в обхід, тому центр кімнати слід залишати відкритим. Предмети меблів повинні знаходитися ближче до стін. Навіть на кухні обідній стіл не варто ставити посеред приміщення.

Міжкімнатні та вхідні двері повинні бути доглянутими, красивими і чистими. Подряпини, тріщини, роздута фарба або пошкоджене покриття залучать в будинок неприємності.

Ні в якому разі не варто вішати дзеркала напроти дверей, інакше позитивні енергетичні потоки покинуть дім.

Якщо ви хочете, щоб у вашому житті вас супроводжували тільки приємні люди і події, то нема чого розвішувати на стінах, ставити на полицях і столах агресивні зображення, статуетки, талісмани і статуї невідомих вам божеств. Картини та постери з милими тваринами, пейзажами – кращі інтер'єрні прикраси на думку фахівців фен-шуй.

Гострі кути небажані у домашніх меблів. Ідеально, якщо всі куточки будуть закруглені.

Ліжко в спальні небажано ставити біля вікна, щоб не накликати хвороби. А шафу необхідно розмістити в одному з кутів.

У вітальні слід розставити меблі так, щоб ваші гості не сиділи спиною до вікна. Дивани і крісла повинні щільно прилягати до стін. Тут же бажано розвісити на стінах свої нагороди, призи, повісити художні полотна, розставити великі кімнатні рослини в горщиках.

Ідеальні кольори для меблів: сірий, бежевий, коричневий, синій і блакитний, а також чорний. Однак слід дотримуватися обраної стилістики, щоб і меблі, і оформлення стелі, стін, підлоги, та інтер'єрні прикраси ідеально гармоніювали між собою.

Що стосується кухні, то крім обіднього столу, про який йшлося вище, необхідно правильно розмістити холодильник, плиту і мийку. Важливо, щоб ці найважливіші елементи знаходились якомога далі один про одного. Якщо габарити приміщення не дозволяють, то хоча б невеликий проміжок, але залишайте між ними.

Основний колір меблів на кухні не повинен бути темним. Ідеально підійдуть пастельні або яскраві і соковиті тони в поєднанні з ніжними.

Варто відзначити, що експерти не втомлюються нагадувати про важливість керуватися у створенні інтер'єру приміщення інтуїцією. Правила правилами, але якщо в такому будинку людина буде відчувати себе некомфортно, то нічого хорошого такий інтер'єр не принесе, навіть якщо він ідеальний з точки зору фен-шуй.

До речі, незабаром на екрани вийде новий і, ймовірно, заключний сезон серіалу «Свати». Зйомки проходять в Білорусі, де місцеві жителі – це сімейна пара, надали кіношникам для роботи своє житло. Чим же сподобався інтер'єр білоруського будинку творцям знаменитої багатосерійної стрічки?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ