Today.ua

Кекси на сніданок: швидкий рецепт запашного та соковитого десерту до чаю чи кави

Кекси чудово поєднуються з чаєм або кавою. Такий десерт сподобається тим, хто любить солодку випічку на сніданок. А діти будуть просто в захваті від ароматного та соковитого частування. Воно готується досить швидко, і знадобляться найпростіші і доступніші продукти.

Щоб зробити порцію ніжних, ароматних та дуже смачних кексів, підготуйте наступні інгредієнти:

Насамперед з'єднайте яйце з цукром і сіллю, після чого збийте віночком або блендером. Коли маса стане пишною, додайте масло і ще раз перемішайте складові до однорідності.

Додайте сметану, розмішайте суміш. Після цього потрібно просіяти борошно і ввести його в тісто невеликими порціями. Потім слід додати розпушувач (його можна замінити содою, гашеною оцтом – 1/4 ч. л.). Тісто має вийти досить густим.

Підготуйте форми для випікання. Можна використовувати як одну велику, так і маленькі – порційні. Оптимальний вибір – силіконові форми, в яких у кексів менше шансів пригоріти.

Відправте вироби випікатися в духовку на 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Коли кекси приготуються, остудіть їх та посипте цукровою пудрою. Готово, приємного апетиту!

Нагадаємо про улюблений сніданок дружини принца Гаррі Меган Маркл. Колишня американська актриса обожнює банановий кекс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ