Today.ua

Ідеальне тісто на пельмені та вареники: потрібно додати секретний інгредієнт

Пельмені та вареники, приготовлені вдома, виходять набагато смачнішими, ніж магазинні. Стало відомо, як замісити ідеальне тісто, яке удосконалить секретний інгредієнт.

Більшість господинь використовує у якості компонента для тіста на пельмені та вареники воду. Відомий кулінарний блогер Аліна FooDee порадила замінити її на молоко.

Інгредієнти

Приготування тіста на пельмені та вареники

Спочатку потрібно просіяти борошно, щоб воно стало повітряним. Змішайте в склянці яйце, молоко і воду, потім додайте олію та сіль.

Влийте рідину в борошно і замісіть м'яке тта еластичне тісто. Воно має бути досить тугим, щоб майбутні вироби розвалювалися при варінні, добре тримали форму і ідеально доповнювали начинку.

Аліна погоджується з шеф-кухарями, які рекомендують перед використанням будь-якого тіста дати йому трохи відпочити. У випадку з тістом для пельменів та вареників буде достатньо 30 хвилин.

Як смачно приготувати пельмені

Для начинка для пельменів можна використати 400 г фаршу, 50-70 мл дуже холодної води, 150 цибулі, сіль та перець за смаком. Інгредієнти слід перемолоти через м'ясорубку. Потім скачайте зі шматка тіста джгут діаметром близько 2 см, наріжте його на шматочки. З кожного розкотіть коржик, викладіть по чайній ложці начинки та сформуйте пельмень.

Щоб прискорити процес, використовуйте пельменницю. Вироби можна заморозити у пакетах для зберігання – і у потрібний момент порадувати близьких смачним обідом чи вечерею.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про вдалий рецепт тіста на пиріжки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ