Today.ua

Ідеальне тісто для вареників та пельменів на секретному інгредієнті: тануть у роті

Багато хто готує тісто для вареників і пельменів на воді чи молоці, але це не найкращий вибір. Досвідчені шеф-кухарі назвали секретний інгредієнт, який кардинально змінить смак страви та зробить її набагато кращою.

Йдеться про кефір.

Тісто для вареників та пельменів - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Розігріваємо кефір до помірної температури (не кип'ятити). Можна це зробити на плиті або в мікрохвильовій печі.
  2. У кефірі розвести дріжджі, цукор та сіль.
  3. Просіяти борошно і перемішати із содою.
  4. Поступово вводимо сухі інгредієнти в рідкі та замішуємо тісто. Воно має вийти однорідним та м'яким.
  5. Готове тісто накрити рушником та залишити на 20 хвилин.
    Згодом тісто розділити на чотири частини. Поверхню столу присипати борошном і скатати з тіста ковбаски. Їх розрізати на 8-12 частин залежно від бажаного розміру.
  6. Викладаємо начинку, закріплюємо кінці і відправляємо блюдо в морозилку.

Готово.

Пропонуємо також спробувати приготувати тушковану капусту - смак та запах страви покращать два секретні інгредієнти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ