Не знаєте, чим здивувати домашніх або гостей? Тоді швидше вирушайте на кухню і приготуйте хрустку картопля в рум'яній скоринці з манки. Рецепт дивно простий, але все ж страва виходить незвичайною.
Хрустка картопля в скоринці з манки
Інгредієнти:
- 2 кг картоплі
- 2 ст. л. манної крупи
- 1,5 ст. л. солі
- 200 г жиру
- 2 ч. л. розмарину
Спосіб приготування:
Поставте духовку розігріватися до 230 градусів Цельсія.
Популярні зараз
У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу
Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг
Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки
Сили оборони України вперше збили російський бомбардувальник Ту-22МЗ
Картоплю очистіть від шкірки, наріжте крупними брусочками або часточками.
Поставте на вогонь велику каструлю з водою, додайте 1 ст. л. солі. Доведіть до кипіння і опустіть в неї картоплю. Проваріть 10 хвилин після закипання.
Потім злийте воду і поверніть каструлю з картоплею знову на середній вогонь. Випаровуйте залишки вологи протягом 5 хвилин.
Додайте залишки солі, всипте манку. Накрийте каструлю кришкою і гарненько струсніть, щоб продукти перемішалися між собою.
У форму для запікання покладіть жир, відправте в духовку розігріватися хвилин на 10. Викладіть в гарячий жир картоплю, поставте в духовку на 25 хвилин. Потім перемішайте і поставте запікатися ще на 10 - 15 хвилин.
Готову хрустку картоплю зі скоринкою із манки перекладіть на велике блюдо, посипте розмарином і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Приготуйте також ароматну хрустку картоплю в «рукаві». Страва ця проста і бюджетна, але дуже смачна.