Приготування риби може стати непосильним завданням. Складніше смажити нежирну білу рибу, яка часто розвалюється і липне до сковороди. Досвідчені кулінари розповіли, як це зробити правильно.
Як правильно смажити рибу, щоб вона була ніжна всередині та хрумка зовні?
Щоб у риби була хрумка скоринка, але всередині вона залишилася ніжною і соковитою, достатньо лише дотримуватися кількох простих кроків.
- Для початку олію на сковороді потрібно розігрівати на слабкому вогні.
- У олію потрібно додати щіпку солі.
- Перед тим, як відправити рибу на сковорідку, її потрібно обваляти в борошні.
- А олія має бути дуже гарячою, щоб риба не прилипла до сковороди.
Смажена біла риба - рецепт
Інгредієнти:
- 600 г філе білої риби (пангасіус, камбала, хек)
- яйце
- 1 д. л. борошна
- 1 д. л. молока
- сіль
- чорний мелений перець
- лимон
- свіжа зелень (петрушка чи кріп)
Спосіб приготування:
- Готове філе промити у проточній воді та обсушити паперовими рушниками. Якщо риба ціла, розрізати її на порційні філе.
- Яйце змішуємо з борошном, молоком, сіллю та перцем у рідке тісто.
- На сковороді розігріваємо олію.
- Кожен шматочок філе обмокуємо в тісті і обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки – приблизно по 3-5 хвилин із кожного боку.
- Готову рибу збризкати лимоном і посипати дрібно нарубаною зеленню.
Готово.
Нагадаємо, ми розповідали, що зробити з рибою, щоб вона не пахла під час готування – названо один простий лайфхак.