Хрумка зовні, ніжна всередині: як правильно смажити рибу

Автор: Анастасия Березовская

Приготування риби може стати непосильним завданням. Складніше смажити нежирну білу рибу, яка часто розвалюється і липне до сковороди. Досвідчені кулінари розповіли, як це зробити правильно.

Хрумка зовні, ніжна всередині: як правильно смажити рибу - today.ua

Як правильно смажити рибу, щоб вона була ніжна всередині та хрумка зовні?

Щоб у риби була хрумка скоринка, але всередині вона залишилася ніжною і соковитою, достатньо лише дотримуватися кількох простих кроків.

  • Для початку олію на сковороді потрібно розігрівати на слабкому вогні.
  • У олію потрібно додати щіпку солі.
  • Перед тим, як відправити рибу на сковорідку, її потрібно обваляти в борошні.
  • А олія має бути дуже гарячою, щоб риба не прилипла до сковороди.

Хрумка зовні, ніжна всередині: як правильно смажити рибу

Смажена біла риба - рецепт

Інгредієнти:

  • 600 г філе білої риби (пангасіус, камбала, хек)
  • яйце
  • 1 д. л. борошна
  • 1 д. л. молока
  • сіль
  • чорний мелений перець
  • лимон
  • свіжа зелень (петрушка чи кріп)

Спосіб приготування:

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Хрумка зовні, ніжна всередині: як правильно смажити рибу

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. Готове філе промити у проточній воді та обсушити паперовими рушниками. Якщо риба ціла, розрізати її на порційні філе.
  2. Яйце змішуємо з борошном, молоком, сіллю та перцем у рідке тісто.
  3. На сковороді розігріваємо олію.
  4. Кожен шматочок філе обмокуємо в тісті і обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки – приблизно по 3-5 хвилин із кожного боку.
  5. Готову рибу збризкати лимоном і посипати дрібно нарубаною зеленню.

Готово.

Нагадаємо, ми розповідали, що зробити з рибою, щоб вона не пахла під час готування – названо один простий лайфхак.