Today.ua

Хрустка картопля в духовці: секрет приготування страви від провідних шеф-кухарів

Якщо правильно запекти картоплю в духовці, то картоплю фрі більше купувати не захочеться. Але як же приготувати запечену картоплю, щоб вона була в міру хрусткою, не сухою, але і не сирою всередині? Швидше записуйте рецепт з повним розкриттям секретів від шеф-кухарів!

Найсмачніша запечена картопля в духовці

Інгредієнти:

Секрети приготування:

Для початку потрібно почистити і промити картоплю. Наріжте картоплю брусочками або часточками. Складіть в каструлю і залийте водою.

Поставте ємність на плиту, на середньому вогні доведіть до кипіння, варіть близько 15 хвилин, до напівготовності. Потім необхідно зняти каструлю з плити, воду злити. Картоплю відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва волога.

Змішайте в невеликій мисочці рафіновану олія, сіль, перець, сушений кріп, петрушку або інші трави. Ретельно перемішайте.

Пересипте картоплю у велику миску, залийте олією зі спеціями. Перемішайте, щоб кожна скибочка картоплі була просякнута ароматною сумішшю з усіх боків.

Деко застеліть пекарським папером, рівномірно розподіліть картоплю. Запікайте 10 хвилин при температурі 200 градусів. Потім накрийте форму листом фольги і запікайте при 250 градусах ще хвилин 5 - 7.

Подавайте запечену картоплю з будь-яким соусом або як гарнір до м'ясних страв і овочевих салатів.

Приємного апетиту!

Для любителів хрусткої картоплі пропонуємо ще один рецепт: картопля, запечена в «рукаві» - відмінний варіант бюджетного обіду або вечері для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ