Today.ua

Холодець за мінімальну суму: як приготувати бюджетну страву на Різдво та Новий рік

Холодець часто готують на свята, зокрема на Різдво та Новий рік. Він ніколи не вважався дешевим – потрібно багато м'яса, бажано кількох видів. Однак є рецепт смачної, швидкої та бюджетної страви, для якої знадобиться мінімальна сума.

Щоб порадувати близьких смачним та доступним частуванням, його можна приготувати із курки. Якщо не використовувати свинячу чи яловичу ніжку, а курячі лапки – страва також застигне, але вийде заощадити. При цьому такий холодець звариться набагато швидше, ніж традиційний.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

Добре промийте курячі лапки, залийте гарячою водою і залиште постояти. Потім потрібно їх почистити, не відрізаючи пазурі, і промити. Далі слід залити лапки чистою водою, довести її до кипіння, зменшити вогонь і варити під кришкою протягом 2-3 годин. Лапки більше не знадобляться – можна видалити їх із бульйону.

Очищені та промиті курячі стегна потрібно додати у бульйон разом із сіллю, перцем, цибулею, морквою та лавровим листям. Варіть холодець ще кілька годин.

Готове м'ясо треба витягнути, остудити, розібрати на шматочки і розкласти по порційним тарілкам. Прикрасьте його петрушкою, яку можна розібрати на суцвіття або нарізати дрібно.

У бульйон, який охолов, потрібно додати часник, пропущений через прес. Моркву наріжте на тонкі слайси і покладіть на м'ясо із зеленню. Залишається розлити бульйон по тарілках і відправити холодець у холодильник або на балкон – щоб він повністю застиг.

Холодець із курки відмінно поєднується з хріном та гірчицею. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати смачний холодець із риби – заливне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ