Ароматний, повітряний, смачний та корисний хліб можна приготувати в домашніх умовах. Цей рецепт сподобається господиням - він простий, випічка буде готова всього за 30 хвилин. А головне, що вона готується без дріжджів, яких багато хто уникає в раціоні.
Хліб у торгових мережах дорожчає щодня, а якість часом залишає бажати кращого. Він швидко засихає і пліснявіє. Спробуйте приготувати хліб своїми руками. Щоб випічка вийшла максимально вдалою, бажано використовувати різні види борошна.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 150 г цільнозернового борошна;
- 25 г пшеничного борошна;
- 25 г житнього борошна;
- 25 г гречаного борошна;
- 2 ч. л. солі без гірки;
- 2 ч. л. соди;
- склянка кефіру;
- яйце;
- кунжут або насіння льону.
Насамперед змішайте різні види борошна і підігрійте кефір. Він не повинен бути гарячим – достатньо кімнатної температури. Додайте в нього яйце, соду та сіль, після чого розмішайте, щоб вони розчинилися.
У миску з мукою потрібно поступово вливати кефір і перемішувати компоненти. Замісіть тісто та сформуйте з нього колобок.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть лист рафінованою рослинною олією і відправте на нього майбутній хліб. Зробіть зверху надріз і посипте насінням льону або кунжутом.
Випікайте домашній хліб 25 хвилин. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати хліб без замісу – лише із чотирьох інгредієнтів.