Домашній хліб виходить неймовірно ароматним, хрустким та смачним, але готується досить довго. Випічку можна зробити без замісу - за простим рецептом. Вам знадобляться лише чотири інгредієнти.
Щоб приготувати хліб без замісу, візьміть:
- 500 г пшеничного борошна;
- 1/4 чайної ложки сухих дріжджів;
- 340 мл води кімнатної температури;
- 8 г солі.
Розведіть дріжджі в теплій воді, додайте сіль і просіяне борошно. Розмішайте та накрийте миску з тістом харчовою плівкою. Залиште на кухонному столі на 12 годин.
Просипте стіл борошном і викладайте тісто. Поверніть його в рулетик і защипніть край. Тісто липне до рук – там і має бути. Кілька разів переверніть його, защипуючи краї. Поверхня майбутнього хліба має натягнутися як міхур.
Тепер перекладіть тісто в ємність, присипану мукою. Залишіть ще на дві години.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Розігрівайте духовку протягом 30 хвилин до 250 градусів – деко повинне бути розпеченим. Покладіть на дно духовки додаткову форму, в яку треба налити склянку окропу - це забезпечить хлібові хрустку скоринку.
Візьміть пергамент і покладіть на нього тісто. Зробіть на ньому один або кілька надрізів зверху і відправте на деко у духовку.
Якщо ви не випікаєте, а купуєте хліб, краще вибирати цілий, а не нарізаний. Є як мінімум три причини відмовитись від нього.