Хачапурі – одна з улюблених українцями страв грузинської кухні. Зазвичай її готують у духовці, проте є швидший рецепт. Пропонуємо спробувати приготувати сирний сулугуні на сковороді.
Хачапурі з сулугуні - рецепт
Інгредієнти:
- 140 г кефіру
- жовток
- 250 г борошна
- 0,5 ч. л. розпушувача
- 0,25 ч. л. соди
- 1 ст. л. рослинного масла
- 0,5 ч. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 180 г сулугуні
- білок
Спосіб приготування:
- У глибокій мисці змішуємо теплий (але не гарячий) кефір, олію, цукор, 0,5 ч. л. солі та жовток.
- Борошно змішуємо з содою та розпушувачем.
- Поступово вводимо сухі інгредієнти в рідкі і замішуємо тісто спочатку дерев'яною лопаткою, а потім руками. Готове тісто скручуємо в кульку, накриваємо харчовою плівкою та відставляємо на 20 хв.
- Сулугуні натираємо на тертці, додаємо 0,5 ч. л. солі та білок. Перемішуємо та розділяємо вміст на дві частини та робимо кульки.
- Після закінчення часу тісто розділити на дві кульки, кожну розкатати на столі, присипаному борошном. Всередину кожного кола викласти сир, защипнути краї як на хінкалі та розкатати.
- Готуємо кожне коло на добре розігрітій сковороді під кришкою на маленькому вогні з обох боків. Готову страву можна змастити вершковим маслом.
Готово.
Пропонуємо також спробувати приготувати зелений борщ із щавлем. А смак покращать два "секретні" інгредієнти.