Today.ua

Хачапурі по-швидкому: рецепт популярної страви без випічки

Хачапурі – одна з улюблених українцями страв грузинської кухні. Зазвичай її готують у духовці, проте є швидший рецепт. Пропонуємо спробувати приготувати сирний сулугуні на сковороді.

Хачапурі з сулугуні - рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. У глибокій мисці змішуємо теплий (але не гарячий) кефір, олію, цукор, 0,5 ч. л. солі та жовток.
  2. Борошно змішуємо з содою та розпушувачем.
  3. Поступово вводимо сухі інгредієнти в рідкі і замішуємо тісто спочатку дерев'яною лопаткою, а потім руками. Готове тісто скручуємо в кульку, накриваємо харчовою плівкою та відставляємо на 20 хв.
  4. Сулугуні натираємо на тертці, додаємо 0,5 ч. л. солі та білок. Перемішуємо та розділяємо вміст на дві частини та робимо кульки.
  5. Після закінчення часу тісто розділити на дві кульки, кожну розкатати на столі, присипаному борошном. Всередину кожного кола викласти сир, защипнути краї як на хінкалі та розкатати.
  6. Готуємо кожне коло на добре розігрітій сковороді під кришкою на маленькому вогні з обох боків. Готову страву можна змастити вершковим маслом.

Готово.

Пропонуємо також спробувати приготувати зелений борщ із щавлем. А смак покращать два "секретні" інгредієнти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ