Хачапурі по-швидкому: рецепт популярної страви без випічки

Автор: Анастасия Березовская

Хачапурі – одна з улюблених українцями страв грузинської кухні. Зазвичай її готують у духовці, проте є швидший рецепт. Пропонуємо спробувати приготувати сирний сулугуні на сковороді.

Хачапурі по-швидкому: рецепт популярної страви без випічки - today.ua

Хачапурі з сулугуні - рецепт

Інгредієнти:

  • 140 г кефіру
  • жовток
  • 250 г борошна
  • 0,5 ч. л. розпушувача
  • 0,25 ч. л. соди
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • 0,5 ч. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 180 г сулугуні
  • білок

Спосіб приготування:

Хачапурі по-швидкому: рецепт популярної страви без випічки

Популярні зараз

В Україні громадян позбавлятимуть права на житло за спрощеною процедурою

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Українських біженців у Німеччині закликали виїхати до Польщі: в країні виник гострий дефіцит місць

Китай може захопити Місяць та оголосити його своєю територією, - NASA

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. У глибокій мисці змішуємо теплий (але не гарячий) кефір, олію, цукор, 0,5 ч. л. солі та жовток.
  2. Борошно змішуємо з содою та розпушувачем.
  3. Поступово вводимо сухі інгредієнти в рідкі і замішуємо тісто спочатку дерев'яною лопаткою, а потім руками. Готове тісто скручуємо в кульку, накриваємо харчовою плівкою та відставляємо на 20 хв.
  4. Сулугуні натираємо на тертці, додаємо 0,5 ч. л. солі та білок. Перемішуємо та розділяємо вміст на дві частини та робимо кульки.
  5. Після закінчення часу тісто розділити на дві кульки, кожну розкатати на столі, присипаному борошном. Всередину кожного кола викласти сир, защипнути краї як на хінкалі та розкатати.
  6. Готуємо кожне коло на добре розігрітій сковороді під кришкою на маленькому вогні з обох боків. Готову страву можна змастити вершковим маслом.

Готово.

Пропонуємо також спробувати приготувати зелений борщ із щавлем. А смак покращать два "секретні" інгредієнти.