Today.ua

Густе вишневе варення із двох інгредієнтів: простий рецепт сезонного частування

Сезон вишні в самому розпалі, а тому саме час подумати про приготування найсмачнішого варення. Його можна їсти відразу або ж закатати в банки і насолоджуватися корисним вітамінним частуванням усю зиму. Ми підготували простий рецепт всього із двох інгредієнтів. На приготування варення піде зовсім небагато часу.

Густе вишневе варення – рецепт

Якщо ви хочете, щоб джем вийшов не дуже солодким і кориснішим, то беріть вдвічі менше цукру, ніж ягід вишні.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Добре промиваємо вишню, видаляємо хвостики та кісточки.
  2. Перекладаємо ягоди в каструлю та засипаємо цукром – акуратно перемішуємо.
  3. Коли вишні дадуть сік, ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння постійно помішуючи.
  4. Знімаємо каструлю з вогню і даємо вмісту повністю охолонути.
  5. Знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та варимо п'ять хвилин.
  6. Коли варення повністю охолоне, розливаємо по стерилізованих банках і добре закручуємо.
  7. Перевертаємо банки вгору дном і прибираємо у темне місце.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також спробувати густе полуничне варення за 15 хвилин – простий рецепт із мінімумом цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ