Сезон вишні в самому розпалі, а тому саме час подумати про приготування найсмачнішого варення. Його можна їсти відразу або ж закатати в банки і насолоджуватися корисним вітамінним частуванням усю зиму. Ми підготували простий рецепт всього із двох інгредієнтів. На приготування варення піде зовсім небагато часу.
Густе вишневе варення – рецепт
Якщо ви хочете, щоб джем вийшов не дуже солодким і кориснішим, то беріть вдвічі менше цукру, ніж ягід вишні.
Складові:
- 1,2 кг вишні
- 1 кг цукру (або 0,5 кг, якщо хочете варення з кислинкою)
Спосіб приготування:
- Добре промиваємо вишню, видаляємо хвостики та кісточки.
- Перекладаємо ягоди в каструлю та засипаємо цукром – акуратно перемішуємо.
- Коли вишні дадуть сік, ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння постійно помішуючи.
- Знімаємо каструлю з вогню і даємо вмісту повністю охолонути.
- Знову ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та варимо п'ять хвилин.
- Коли варення повністю охолоне, розливаємо по стерилізованих банках і добре закручуємо.
- Перевертаємо банки вгору дном і прибираємо у темне місце.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати густе полуничне варення за 15 хвилин – простий рецепт із мінімумом цукру.