Today.ua

Гречка – секрети приготування розсипчастої і корисної для здоров'я каші

Від запасів гречки ломляться полиці в шафах багатьох людей. Не варто їм там залежуватися. Давайте приготуємо смачну і розсипчасту гречану кашу, яка не тільки наситить організм, але і допоможе поправити здоров'я, оскільки збереже всі свої корисні властивості.

Розсипчаста гречана каша: рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Для початку крупу переберіть, щоб в ній не залишилося неочищених чорних зерняток, дрібного сміття і камінчиків.

Потім промийте гречку під проточною водою.

Пересипте промиту крупу в каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту і накрийте кришкою.

Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім посоліть кашу. Знову накрийте кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму.

Варіть гречку приблизно 15-20 хвилин Вода повинна повністю вбратися в крупу.

Влийте оливкову олію і перемішайте кашу. Дайте їй ще потомитися під кришкою хвилин 5 і можна вимикати вогонь.

Подавати до столу відразу ж. Така каша наситить організм корисними мікроелементами і вітамінами, покращує травлення і зміцнить імунітет.

Приємного апетиту!

Не забудьте дізнатися, що відбувається з людським організмом, якщо їсти гречку кожен день. Особливу увагу зверніть на можливі обмеження і протипоказання. В іншому випадку, негативного ефекту не уникнути!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ