Today.ua

Громадян України закликали терміново покинути Румунію - заява посольства

Посольство України в Румунії виступило з терміновим закликом до громадян України. Що відбувається в Румунії, і чому виникла необхідність покинути країну?

У прес-службі посольства закликали українців виїхати з Румунії до 12 серпня 2020 року. Йдеться про тих громадян України, які не змогли повернутися додому через те, що вибухнула пандемія коронавіруса. У посольстві України в Румунії відзначили, що пандемія і пов'язаний з нею карантин завадили багатьом людям виїхати додому, в зв'язку з цим, румунський уряд розпорядився надати право громадянам інших держав перебувати на території країни протягом 90 днів з моменту припинення надзвичайного стану 15 травня. У цей період до вказаних категорій іноземців ніякі санкції чи обмежувальні заходи не застосовувалися. Однак не варто забувати, що 12 серпня 2020 року закінчується термін дії указу уряду Румунії. У зв'язку з чим, громадянам України, щоб не бути насильно видвореними з країни і не платити штрафи, рекомендується негайно покинути територію Румунії.

Раніше влада Єгипту змінили правила в'їзду туристів на територію держави. Щоб відпочити на березі теплого моря українцям крім необхідних документів доведеться здати тест на Covid-19. Без медичного висновку про негативний результат тесту на коронавірус перетнути кордон Єгипту не вийде.

Нагадаємо, серйозний скандал вибухнув в Естонії, де громадяни України порушили карантин. Влада країни оголосила, що винні будуть жорстко покарані штрафними санкціями і вислані з країни, щоб іншим не повадно було порушувати закони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ