Today.ua

Град, шквали та грози: прогноз погоди на червень 2020 в Україні

Співробітник Укргідрометцентру розповіла, якою буде погода в червні 2020. Схоже, перший місяць літа – не найкращий час для відпустки.

За даними синоптика українського Гідрометцентру Зої Олійник, на зміну холодному травню прийде трохи тепліший червень. Температура повітря в період першого місяця літа буде коливатися в межах 20 – 25 градусів тепла. Метеорологи вважають, що нижче стовпчики термометрів навряд чи будуть опускатися.

В Укргідрометцентрі не виключають, що в окремі дні може встановитися спека до +30 градусів Цельсія. Тим не менш, синоптики вважають, що тривалими періоди спекотної погоди не будуть.

У червні 2020 над територією України переважатиме активна грозова діяльність. Опади очікуються протягом усього місяця, висока ймовірність злив, гроз, а також можливі град та шквали.

За словами Зої Олійник, ще такого не було, щоб червень був холоднішим травня, тому перший місяць літа 2020 буде точно теплішим останнього місяця весни. Температура повітря не повинна опускатися нижче позначки в 18 – 19 градусів, швидше за все температурний діапазон буде в межах 20 – 25 градусів за Цельсієм. А це вже тепло, підкреслила метеоролог українського Гідрометцентру.

Нагадаємо, раніше українські синоптики оприлюднили прогноз погоди на все літо 2020, в якому перерахували природні катаклізми, які обрушаться на країну найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ