Яловичина з яблучним соком: лікарі назвали продукти, які підвищують гемоглобін у крові

Автор: Шевченко Лилия

Зниження рівня гемоглобіну в крові людини настає в результаті того, що в організмі погано засвоюється залізо. Відбуватися це може по цілому ряду причин, виявити які здатний тільки досвідчений лікар на підставі результатів аналізів. Самолікування часто призводить тільки до погіршення стану.

Яловичина з яблучним соком: лікарі назвали продукти, які підвищують гемоглобін у крові - today.ua

Щоб проблем з рівнем гемоглобіну в крові не виникало, лікар-дієтолог Оксана Скиталінська рекомендує на регулярній основі включити в меню певні продукти харчування.

Так, за словами медика, в раціоні людини повинні бути присутні продукти, багаті гемовим залізом. До таких належать, насамперед, печінка, яловичина.

Яловичина з яблучним соком: лікарі назвали продукти, які підвищують гемоглобін у крові

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Але важливо розуміти, що якщо вживати в їжу яловичину і печінку, наприклад, з молочними продуктами або запиваючи чаєм, то гемоглобін таким чином підвищити не вдасться. Як розповіла Оксана Скиталінська, кальцій і таніни, які містяться в молоці і чаї, перешкоджають засвоєнню заліза.

Яловичина з яблучним соком: лікарі назвали продукти, які підвищують гемоглобін у крові

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Щоб цього не відбувалося, дієтолог радить вживати в їжу страви з яловичини і печінки, бажано у вигляді паштету, разом з відваром шипшини, ягодами смородини, запиваючи яблучним або апельсиновим соком.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали кілька страв, які не варто вживати в їжу дорослим людям. Лікарі рекомендують залишити ці кашки для дитячого харчування.