Не завжди хочеться витрачати багато часу на приготування сніданку (іноді його немає зовсім). Однак є кілька відмінних рецептів страв із хліба та яєць. Це ситний гарячий бутерброд, який готується на сковороді лише кілька хвилин.
Гарячий бутерброд на сковороді
Інгредієнти:
- два шматки хліба (краще тостерного)
- яйце
- 50 г твердого сиру
- 2 ч. л. рослинного масла
- пару шматочків шинки (або будь-якої іншої нарізки)
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
- Сир натираємо на тертці.
- Шинку нарізаємо за розміром хліба тонкими скибочками.
- Сковороду розігріваємо з олією. Розбиваємо яйце, солимо, перчимо і готуємо до готовності - буде смачніше, якщо жовток залишиться цілим і рідким.
- На яйце насипаємо трохи тертого сиру, викладаємо зверху хліб з відривом 0,5 см друг від друга. Готуємо хвилину під кришкою, щоб сир склеїв хліб із яйцем.
- Перевертаємо тости, щоб яйце виявилося зверху, насипаємо сир.
- На один бік викладаємо нарізку (заздалегідь можна трохи обсмажити). Готувати хвилину під кришкою, щоб сир розплавився.
- Складаємо бутерброд навпіл і розрізаємо впоперек.
Готово. Смачного.
Пропонуємо спробувати приготувати запечену картоплю замість смаженої. Смак корисної страви покращить кулінарна хитрість.