Today.ua

Гороховий суп з копченою куркою: найсмачніший рецепт першої страви на обід

Наваристий гороховий суп можна приготувати зі свіжим м'ясом або тушкованкою, але найсмачнішим він буде з копченостями. Можна вибирати будь-які - відмінно підійдуть свинячі ребра, курячі крила або ніжки. Перша страва на обід не займе багато часу.

Своїм рецептом горохового супу поділилася відомий кулінарний блогер Аліна FooDee. Вона назвала його ідеальним, оскільки вдосконалила як інгредієнти, так і технологію приготування. Вам знадобляться:

Спочатку потрібно замочити горох. Це не та крупа, яка швидко розварюється. Необхідно вимочувати її хоча б 2-3 години, а краще залишити в мисці з водою на ніч.

Візьміть каструлю, налийте в неї воду і покладіть туди розрізане на дві частини стегно. Цибулю потрібно дрібно нарізати і додати до м'яса. Варіть бульйон впродовж 40 хвилин.

Потім дістаньте м'ясо, яке має охолонути. Засипте горох і варіть, поки він не стане м'яким.

Моркву слід натерти на великій тертці та обсмажити на рафінованій олії до золотистого кольору.

Коли крупа приготується, додайте до неї засмажку, а також м'ясо, порізане на порційні шматочки. Залишається додати 1-2 лаврові листи і перець горошком.

Подрібніть часник і відправте його в каструлю. Коли гороховий суп буде готовий, потрібно залишити його настоятися під кришкою протягом 15-20 хвилин.

Подавайте страву із дрібно нарізаною зеленню - оптимально підійде петрушка. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати смачний суп по-угорськи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ