Today.ua

Голубці як у ресторані: які інгредієнти додати до страви для соковитості та кращого смаку

Голубці можна приготувати як у ресторані та навіть смачніше, якщо знати деякі кулінарні хитрощі. Страва вийде ще соковитішою і заграє новими відтінками смаку. Звичний рис замінить булгур, а свинину – індичатина.

Складно переоцінити смак голубців, які стали одним із найулюбленіших частування як у будні, так і на свято. Цю страву не можна назвати швидкою, але тара часу точно буде компенсована. Спробуйте приготувати голубці із інгредієнтами, які змінять звичний смак.

Вам знадобляться:

Насамперед відваріть булгур у підсоленій воді. Паралельно пропарити капусту. Можна відправити її в мікрохвильову піч, а можна відварити в каструлі, знімаючи листя в міру приготування.

Наріжте цибулю дрібними кубиком, а моркву натріть на тертці. Частину цибулі з'єднайте з фаршем, щоб він став соковитішим, а другу частину – відправте смажитися на олії разом з морквою.

Коли булгур охолоне, додайте до нього дрібно нарізану зелень та засмажку. Посоліть, посипте спеціями та перемішайте до однорідності.

З листя капусти потрібно зрізати грубі ділянки, загорнути начинку та сформувати голубці. У казан, де гаситимуться голубці, слід налити трохи рослинної олії і покладе туди вироби.

В окрему ємність змішайте вершки або сметану, воду і томатну пасту або соус. Збийте заливку блендером, після чого полийте нею голубці.

Голубці потрібно нудити під кришкою приблизно годину на середньому або маленькому вогні. Під час подачі полийте сметаною або кетчупом. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати капусту для голубців без варіння – овоч можна розм'якшити трьома простими способами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ