Today.ua

Майже мільйон на місяць: стала відома “кризова“ зарплата глави НАК “Нафтогаз“ Коболєва

Поки екс-міністр економіки України Тимофій Милованов вимагає надати фінансову допомогу українцям, що втратили роботу в період карантину, у розмірі хоча б 5 000 гривень, доведеться тугіше затягнути пасок і голові «Нафтогазу» Андрію Коболєву.

Як розповіла депутат від партії «Слуга народу» Ірина Верещук, розмір щомісячної заробітної плати глави НАКу буде скорочено вдвічі. Якщо раніше Андрій Коболєв отримував щомісяця близько 2 000 000 гривень, то тепер його зарплата складе 800 000 гривень. Причому Верещук підкреслила, що, на її думку, це все одно дуже велика сума.

Але і це ще не всі неприємні новини для Коболєва. Його також позбавлять премій за Стокгольмський арбітраж. А це близько 3 000 000 доларів США!

До речі, Ірина Верещук раніше висловлювала свою позицію щодо кандидатури Андрія Коболєва на посаді голови «Нафтогазу». Депутат вважає, що НАКу необхідний інший керівник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціна на газ у світі в найближчий час різко знизиться — вартість блакитного палива зменшиться на 15-25%. Такі прогнози озвучив аналітик Єгор Комов. Як світові тенденції на газовому ринку позначаться на Україні?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ